26-годишният полицай от Четвърто районно е  задържан в момент на

...
26-годишният полицай от Четвърто районно е  задържан в момент на
Коментари Харесай

Скандални разкрития за полицая наркопласьор, криел дрогата на детска площадка

 26-годишният служител на реда от Четвърто районно е  арестуван в миг на договорка с амфетамини. Сигналът, че пласира дрога, пристигнал от служител на реда. На него му го подал различен дилър  квартал " Лагера ". " Вчера е продал 50 таблетки. Тези 50 таблетки, които през вчерашния ден са продадени са за сумата от 500лв. Предишните пъти общо 40. В дома му през вчерашния ден са открити към 200 още таблетки ", изясни Емилия Русинова, градски прокурор на София.

Полицаят е укривал амфетамините в абсорбатор в жилището си. От вътрешна сигурност са го следили три месеца. Използвали са и специфични разследващи средства. " Открити са бележник, в който същият е записвал по кое време, какъв брой, на кой е продавал ", добави прокурор Емилия Русинова.

Арестуваният служител на реда почнал работа в системата на Министерство на вътрешните работи през 2017та. Година преди този момент стажувал. Нямал прегрешения и  санкции.  Живеел чартърен. " Не е изключено да се разшири кръга на лицата, които ще бъдат арестувани. Министерство на вътрешните работи като всяка система, в която работят доста хора, не са изключени такива случаи ", разяснява вътрешния министър Младен Маринов.

Засега проверяващите имат доказателства, че служителят на реда е пласирал дрога  единствено на територията на квартал " Лагера ". През годините, обезпокоени родители са подавали сигнали до Министерство на вътрешните работи, че децата им намират амфетамини в квартала.   " Които се крият в храстите и децата изравят пликчетата оттова и ни ги носят до момента в който ги разхождаме да си играят в градинките ", описа за Нова тв дамата, която е подавала доста сигнали против служителя на реда – пласьор на дрога.

Децата от квартала са намирали  пликчета с амфетамини скрити в шубраци на тази детска площадка, а възрастните са намирали зад това табло за некролози. " В изоставени атомобили, в дърветата.   При една елементарна разходка, се следи по какъв начин дилърът мята пакетчето горе на балкона. От балкона се мятат парите. И договорката е осъществена, без лицата изобщо да се срещнат. Определена група хора продължава и си се движи по същото трасе, със същата стока. Това може да го види всеки избран човек и всеки служител на реда ", добави тя.

След сигнала, който подава до Министерство на вътрешните работи,  дамата не е викана на разпит. Амфетамините също не били конфискувани. Полицаите обаче създали акция в квартала и задържали няколко души. Служителят на реда е арестуван за 72 часа. Повдигнато му е и обвиняване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР